דף הבית » בלוג » איך פנימיית בני ארזים משלבת טיפול אישי לצד קבוצתי? שולמית בלנק מסבירה
בני ארזים - טיול שנתי

איך פנימיית בני ארזים משלבת טיפול אישי לצד קבוצתי? שולמית בלנק מסבירה

Rate this post

בעולם הטיפול הרגשי, אחת הדילמות המרכזיות היא השאלה כיצד לשלב טיפול פרטני עמוק עם התנסות קבוצתית חווייתית. בפנימיית בני ארזים, תחת הנהגתה של ד"ר שולמית בלנק, הדילמה הזו אינה רק שאלה מקצועית – אלא תפיסת עולם מעשית, יומיומית, המונחת בבסיסו של מודל חינוכי־טיפולי פורץ דרך.

ד"ר שולמית בלנק, פסיכיאטרית ילדים ונוער ומייסדת בני ארזים, זיהתה כבר בראשית הדרך כי אין די בטיפול פסיכולוגי אישי, חשוב ועמוק ככל שיהיה. ילדים ובני נוער שנפגעו רגשית וחברתית זקוקים למסגרת שלמה שמבינה את עולמם המורכב – מסגרת שבה הקשבה אישית מתקיימת לצד שייכות קהילתית, גבולות לצד אמפתיה, שיחה פרטית לצד דינמיקה קבוצתית.

בבני ארזים, כל ילד מלווה על ידי צוות טיפולי אישי הכולל פסיכולוג, מדריך חינוכי ועובד סוציאלי. השיחות האישיות אינן מתקיימות בחלל ריק – אלא נשזרות בתוך רצף חיים קהילתי עשיר: כיתות לימוד, קבוצות טיפול רגשי, חוגים, סדנאות קבוצתיות, ערבי שיח, פעילות חברתית והתנדבותית. לדברי ד"ר בלנק, רק כך ניתן לבחון את ההתפתחות של הילד לא רק בתוך החדר הסגור – אלא גם בתוך ההקשרים החברתיים שהוא פוגש מדי יום.

הגישה המקצועית שפיתחה ד"ר שולמית בלנק מדגישה כי טיפול קבוצתי אינו תחליף לטיפול פרטני – אלא מנוף שמאפשר לילד ליישם את הכלים שרכש, לבחון את גבולותיו ולבנות מחדש את תחושת השייכות שלו. הקבוצה מהווה מעין מראה, אך גם כר לפיתוח אמפתיה, אחריות הדדית וביטוי עצמי.

בני ארזים מתאפיינת בכך שכל אחד מאנשי הצוות הטיפולי שותף לשפה משותפת – כזו שנלמדת, מתורגלת ומכוונת לאותם ערכים בסיסיים שד"ר שולמית בלנק חרתה על דגלה: יחס אישי, קבלה ללא תנאי, עיקביות, יצירת קשרים אמתיים, וחתירה אמיצה לשיקום מלא.

כפי שציינה ד"ר בלנק באחד הראיונות: "אם אתה רוצה באמת להצמיח ילד – אל תסתפק בלראות אותו כשהוא לבד. תראה אותו כשהוא עם אחרים. תן לו סביבה בטוחה שבה יוכל להעז, לטעות, ולנסות שוב. זו הדרך היחידה ללמידה אמיתית."

מודל השילוב בין פרט לקבוצה שפיתחה בלנק מוכיח את עצמו מדי יום בפנימיית בני ארזים. בזכות השילוב הזה, ילדים שמגיעים מרקע של טראומה, ניתוק או אלימות – מצליחים לבנות מחדש מערכת של קשרים, תחושת ערך עצמי, והתנהלות בריאה עם העולם שסביבם.

ניווט פוסטים

עדכונים נוספים מהבלוג

נגישות